Pakuri kasvuun kuusivuotiaana
31.5.2023
Mainio sarja Kari Hiltusen havainnoista jatkuu ja nyt voit tutustua edelleen pakurin itävyyteen. Kohteena tällä kertaa on sadan koivun viljelmä ja inventaariossa löytyi ilahduttavasti jo 28 selkeää…
31.5.2023
Mainio sarja Kari Hiltusen havainnoista jatkuu ja nyt voit tutustua edelleen pakurin itävyyteen. Kohteena tällä kertaa on sadan koivun viljelmä ja inventaariossa löytyi ilahduttavasti jo 28 selkeää…

9.5.2023
Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään 9.5.2023 klo 17 alkaen Teams-yhtyedellä. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös paikan päällä yhdistyksen toimistolla. PRO PAKURI RY:N KEVÄTKOKOUS…
19.4.2023
Metsälehden makasiinin 2/2023 artikkelissa kerrotaan pakurin tunnistamisesta ja sen kierrosta luonnon ekosysteemissä. Voit lukea jutun alla olevasta linkistä. Yleinen kysymys on, leiviääkö pakuri…

24.3.2023
Pakuriviljelmällä osa koivuista tuottaa kasvannaisen eli pakurin. Vähintään yhtä moneen koivuun syntyy pakurin sijaan pullistuma. Miksi koivu pullistuu ja haittaako se pakurin kasvua? Mitä asialle…

21.3.2023
Olemme mukana Metsäkeskuksen järjestämissä tilaisuukssa kertomassa pakurin viljelystä, sen riskeistä ja kannattavuudesta. Metsäkeskus järjestää yleisölle maksuttomia tilaisuuksia kevään 2023 mittaan.…

10.11.2022
SEMINAARIOHJELMA 16.11.2022 klo 16:30 1. Faktatietoa pakurin markkinoista Suomessa ! Pakurin kysynnän, tarjonnan ja markkinoiden todellisen volyymin selvittämiseksi Pro Pakuri ry teetti puolueettoman…

10.11.2022
Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokouks pidetään ke 16.11.2022 klo 17:30. Kokouksessa käsitellään Kokouksessa käsitellään Pro Pakuri Finland ry:n sääntömääräiset asiat ja mahdollisesti jäseniltöltä…
13.10.2022
Pakurimetsä Kuinka nopeasti pakuri kasvaa? Mitkä tekijät selittävät eroja nopeudessa? Tässä artikkelissa tarkastellaan pakurikasvainten kokoja, kun kuudes kasvukausi on lopuillaan syyskuun lopulla…

25.7.2022
Etelä-Suomen Sanomat 25.7.2022 pakurikäävän kaupallisesta vilelystä, tällä kertaa hausjärveläisellä tilalla. Karjalohjalaisen bioteknologiayhtiö Kääpä Biotechin metsäpalvelujohtaja Maria Suonpää…

4.7.2022
Pro Pakuri oli mukana metsä- ja maataloudesta kiinnostuneiden ihmisten kesän ykköstapahtumassa Farmari 2022-maatalousnäyttelyssä Mikkelissä 30.6 - 2.7.2022. Kolmen päivän aikana näyttelyyn tutustui…

24.6.2022
Luonnonvaraisen pakurin riittävyyttä pohditaan Länsiväylä-lehden artikkelissa 22.6.2022. Suomella on kilpailuvaltit käsissään, koska viljelymenetelmä on ainutlaatuinen ja puhdas luonto puhuu…

18.6.2022
Olimme mukana Metsäkulttuuripäivillä ja oli ilo havaita, että pakurin viljely kiinnostaa metsänomistajia metsätalouden sivutulona. Viljelymenetelmä oli uusi asia hämmästyttävän monelle vieraalle ja…

31.5.2022
Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 23.5.2022, missä sääntömääräisten asioiden käsittelyn lisäksi esiteltiin uusi hanke ”Suomalaisten pakurikääpä- ja muiden erikoissienituotteiden taloudellisen…

28.5.2022
Kiertelin toissakesän heinäkuussa istutettua pakurikoivikkoa. Tein mukavan havainnon, pakuriymppien itämisprosentti oli pyöreä sata eli silmämääräisesti kaikki ympit olivat itäneet. Aloitin pakurin…

19.5.2022
Pakurin viljelyn kannattavuus on herättänyt kysymyksiä ja jopa tunteita niiden kahdeksan vuoden aikana joina sitä on laajemmin viljelty. Kannattaako se vai ei?

6.5.2022
Pakurinviljelijän ja viljelyä harkitsevan yleisin kysymys on varmasti, kuinka nopeasti sato valmistuu. Kymenlaaksolainen viljelijä Kari Hiltunen kertoo kokemuksistaa. Ilahduttavaa, että selkeitä…

14.3.2022
Tilaisuuden esitykset:
9.3.2022
Pro Pakuri oli mukana Metsänomistajan päivä-verkkotapahtumassa 12.3.2022. Tilaisuuden tallenteet ovat katseltavissa tästä linkistä https://www.enchant.fi/metsanomistajan-paiva-2022/tervetuloa (Pro…

11.2.2022
Lisää metsätaloutesi kannattavuutta! Erilaisten luonnontuotteiden käyttö on selkeä trendi, joten miksipä et ottaisi kaiken hyödyn siitä? Tule kuuntelemaan, miten koivun mahlaa, pakuria ja muita…

13.1.2022
Lainsäädännön tunteminen on ehdottoman tärkeää jokaiselle pakurin arvokejun toimijalle, keräilystä lopputuotteeseen. Arktiset Aromit ry järjestää yhteistyössä Ruokaviraston ja Valviran kanssa webinaarin, jossa päivitetään tiedot ajan tasalle.
