Ajankohtaista

Kokemuksia pakurin onnistuneesta istutuksesta

Kiertelin toissakesän heinäkuussa istutettua pakurikoivikkoa. Tein mukavan havainnon, pakuriymppien itämisprosentti oli pyöreä sata eli silmämääräisesti kaikki ympit olivat itäneet. Aloitin pakurin…

Pakurin viljelyn kannattavuudesta

Pakurin viljelyn kannattavuus on herättänyt kysymyksiä ja jopa tunteita niiden kahdeksan vuoden aikana joina sitä on laajemmin viljelty. Kannattaako se vai ei?

Kevätkatselmus pakurimetsässä

Pakurinviljelijän ja viljelyä harkitsevan yleisin kysymys on varmasti, kuinka nopeasti sato valmistuu. Kymenlaaksolainen viljelijä Kari Hiltunen kertoo kokemuksistaa. Ilahduttavaa, että selkeitä…

Pakurituotteet elinkeinona, webinaari 16.3.2022

Tilaisuuden esitykset:

Pro Pakuri mukana Metsänomistajan päivä-verkkotapahtumasa 12.3.2022

Pro Pakuri oli mukana Metsänomistajan päivä-verkkotapahtumassa 12.3.2022. Tilaisuuden tallenteet ovat katseltavissa tästä linkistä https://www.enchant.fi/metsanomistajan-paiva-2022/tervetuloa (Pro…

Koivusta lisäarvoa metsänomistajille - webinaari 15.3.2022 klo 14 - 16

Lisää metsätaloutesi kannattavuutta! Erilaisten luonnontuotteiden käyttö on selkeä trendi, joten miksipä et ottaisi kaiken hyödyn siitä? Tule kuuntelemaan, miten koivun mahlaa, pakuria ja muita…

Luonnontuotteiden kaupallinen elintarvikekäyttö ja sitä koskevä lainsäädäntö -webinaari 25.1.2022 klo 9-12

Lainsäädännön tunteminen on ehdottoman tärkeää jokaiselle pakurin arvokejun toimijalle, keräilystä lopputuotteeseen. Arktiset Aromit ry järjestää yhteistyössä Ruokaviraston ja Valviran kanssa webinaarin, jossa päivitetään tiedot ajan tasalle.

Pakuri-kaikki mitä sinun tulee tietää meidän paikallisesta terveyssienestämme (julkaisu Ruotsista)

Pakurista valmistetusta teen juomisesta, on tullut merkittävä (ja hinnakas) terveystrendi. Pakuri sisältää runsaasti antioksidantteja ja sillä sanotaan olevan myös maagisia terveysominaisuuksia.…

Pakuri ja metsien erikoissienet Loppuseminaari, ke 10.11.2021

Pakuri ja metsien erikoissienet-hankkeen loppuseminaariin pidettiin 10.11.2021 klo 12-16. Ohjelma ja tilaisuuden tallenteet ovat katselavissa alla olevista linkeistä. Tilaisuuden avaus, Hannu…

Luonnontuotepäivät Lapissa ja verkossa.

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät järjestetään tänä vuonna hybridimallilla 3.-4.11. Vielä tällä viikolla ehdit vielä ilmoittautumaan paikan päälle Lappiin tai striimattuun seminaariin (aiheina mm.…

Maailman puhtainta pakuria Suomesta

Edellytykset maailman puhtaimman pakurin tuottamiseen ovat Suomessa.

Käytännön havaintoja kasvunopeudesta

Aloittavaa viljelijää ehkä eniten kiinnostaa kasvunopeus ja istutusten onnistuminen. Oheisesta liitteestä voit lueskella käytönnön tason kokemuksia. Pro Pakuri ry:n Hannu Piispanen ja Kari Hiltunen…

Istutusten onnistumisesta, LUKE

Luonnonvarakeskus LUKE julkaisi huhtikuussa 2021 artikkelin tekijöistä, jotka vaikuttavat pakurikäävän istutusten onnistumiseen. Liitteenä tiivistelmä, jossa esitetään artikkeliin perustuvia huomioita…

TIEDE LUONTO 1/2019: Parantaako pakuri?

Meneillään olevia hankkeita

Pakurin mahdollisuudet etätilaisuus

Metsänomistajat-webinaari ti 20.10.2020

Maaseutukuriiri: Pakurin kysyntä kasvussa Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Sääntömääräinen kevätkokous 2020

Sääntömääräinen syyskokous 16.11.2019