Pakurimarkkinat Suomessa ja katsaus pakuriviljelmän kasvuun, seminaari 16.11.2022

10.11.2022

SEMINAARIOHJELMA 16.11.2022 klo 16:30

1. Faktatietoa pakurin markkinoista Suomessa ! 

Pakurin kysynnän, tarjonnan ja markkinoiden todellisen volyymin selvittämiseksi Pro Pakuri ry teetti puolueettoman markkinaselvityksen. 

  • Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisen pakurikäävän markkinavolyymi. Tutkimuksessa selvitettiin myös osallistujien näkemyksiä pakurikäävän tulevaisuuden potentiaalista, ja mahdollisista haasteista ja esteistä liittyen liiketoiminnan kasvuun. 
  • Tutkimuksen kohderyhmä oli koko pakurin arvoketju viljelystä lopputuotemarkkinoilla toimiviin yrityksiin.

Tutkimus liittyy maa-ja metsätalousministeriön tukemaan hankkeseen :” Suomalaisten pakurikääpä- ja muiden erikoissienituotteiden taloudellista potentiaalia edistäminen”

Tutustu tutkimukseen

2. Havaintoja pakurin kasvunopeuksista

Aihe kiinnostaa varmasti jokaista viljelijää tai viljelijäksi aikovaa. Kokememuksia, tutkimusta ja tietoa kertyy koko ajan lisää - se jos mikä on ilahduttavaa.

Käytönnön kokemuksistaa kertoo yhdistyksemme jäsen Kari Hiltunen ja havainnot ovat hänen omalta, vuonna 2017 perustetulta viljelmätä Kouvolasta. Mielenkiintoinen havainto on, että pakuririhmaston laatu on kehittynyt viime vuosien aikana. Tästä voidaan päätellä suotuisan kehityksen jatkuvan, kun tutkimusta ja kehitystyötä tehdään edelleen, ja juuri tätä työtä Pro Pakuri on tukemassa.

Tallenteet ja esitykset:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Ladattavat aineistot: