Suomalaisten pakurikääpä- ja muiden erikoissienituotteiden taloudellisen potentiaalin edistäminen. 2.5.2022 - 31.8.2024
Aiempina vuosina on tehty Pro Pakurin työ suomalaisen pakurin arvoketjun kehittämisessä ja pohjatyö viljelymenetelmän lanseeraamisessa sai sujuvan jatkumon tässä taloudellisen potentiaalin parannushankeessa.
Toimialan kattava strategiasuunnittelu ja fragmentoituneelta alalta faktatietojen kerääminen kokonaiskuvan muodostamiseksi onnistui ja parantaa tärkeää faktatiedolla johtamisen tavoitetta.
Pakurin käsittely- ja kuivausmenetelmän esittely videotallenteella neljänä kieliversiona, on onnistunut saavutus.
Kasvualueiden inventaarin maastotyö tehtiin suurelta osin hallituksen jäsenten voimin.
Maastotyön tulosten pohjalta laaditussa arviossa ainakin helposti kerättävissä oleva luonnonvarainen pakurikanta tulee loppumaan 4-5 vuoden kuluessa, joten viljelyalan lisäämisen tärkeys painottui entisestään. Hankkeen tuella tuotettiin runsaasti julkaisuja, joihin linkit tässä.