Pro Pakuri Finland ry:stä

Pro Pakuri Finland ry on suomalaisen pakurin ja muiden erikoissienien sekä metsän ei-puupohjaisten tuotteiden arvoketjun kehittämiseen keskittyvä voittoa tavoittelematon yhdistys. Toimimme alan verkostoitumis-, jakelu-, vienti- ja viranomaisyhteistyössä keskeisenä toimijana.

Toimintamme painopiste on ensisijaisesti kansainvälisen tuotebrändin luomisessa ja aktiivisuudessa kansainvälisillä markkinoilla. Uskomme, että määrätietoinen brändityö yhdessä alalla toimivien yritysten kanssa saa aikaan sen, että suomalainen pakuri mielletään markkinoiden luotettavimmaksi, puhtaimmaksi ja laadukkaimmaksi tuotteeksi.

Myynnin edistämisen näemme laaja-alaisena koko arvoketjun kehittämisenä. Saatavuuden ja kestävän kehityksen varmistaminen viljelyn lisäämistä edistämällä on metsänomistajayhteistyön fokuksessa. Työ menestyvän brändin luomiseksi alkaa metsien luomusertifioinneista ja ulottuu markkinaselvitysten kautta kuluttajien mieltymysten selvittämiseen eri markkina-alueilla. Tähän väliin mahtuu kaikkien tuotantoketjun osien tukemista, aktiivista tutkimus- ja kehittämishanketoimintaa, koulutusta, tiedotusta, julkaisutoimintaa sekä yhteiskunnallista vaikuttamista.

Uskomme, että tulevina vuosina saamme aikaan konkreettisia tuloksia lisääntyneen kotimaisen ja kansainvälisen myynnin saralla, mutta kukaan ei pysty tekemään sitä yksin. Siksi yhteistyön lisääminen eri yritysten, sekä yritysten ja alan edunvalvojien välillä on toimintamme keskiössä.

Pro Pakuri Finland ry perustettu 22.4.2016 (Mikkelissä)

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.