Farmari-näyttelyssä ruuhkaa

4.7.2022

Pro Pakuri oli mukana metsä- ja maataloudesta kiinnostuneiden ihmisten kesän ykköstapahtumassa Farmari 2022-maatalousnäyttelyssä Mikkelissä 30.6 - 2.7.2022.  Kolmen päivän aikana näyttelyyn tutustui liki 60.000 vierasta. 

Ilahduttavaa jälleen oli, että pakurinviljelystä kiinnostuneita riitti. Erityisesti oli ilo huomata, että oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset ovat huomanneet erikoissienten ja muiden luonnontuotteiden mahdollisuudet.

Alan arvoketju on selkeässä kehittymisvaiheessa ja kaikki palaset ovat tärkeitä. Mikään yksittäinen osa, esimerkiksi kuluttajatuotteiden kehitys, ei voi kehittyä ilman puhdasta raaka-ainetta ja, että sitä on saatavilla. Ei ole yhtään liioiteltua sanoa, että suomalainen metsä on aarreaitta - ei ainoastaan pakuriin liittyen, mutta myös puhuttaessa vastuullisesta metsätaloudesta ja kaikenlaisten muiden sivuelinkeinojen kirjosta!

Paljolti osastolla kysyttiin pakurin viljelystä, mutta myös sen käyttö kiinnosti yllättävän paljon ja ehkäpä juuri siksi, että yleisössä suuri joukko oli sellaisia, joilla käytännön viljelymahdollisuuksia ole.

Saimme myös palautetta viljelijöiltä ja kaikki tieto onnistumisista sekä myös epäonnistumisistakin on todella arvokasta. Yhdistys seuraa aktiivisesti alan kehitystä ja käynnistää tutkimusta menetelmän ja arvoketjun eduksi. Tässä työssä palaute on se oleellisin tekijä, jotta työ kohdistyisi viljelijän kannalta juurikin siihen tärkeimpään  kohteeseen

Arpajaisissa onni suosi seuraavia:

30.6. Risto Y, Mervi H ja Tarja M

1.7. Matti N, Anni H ja Anna H

2.7. Viivi H, Jukka K ja Reetta J

Onnea voittajille!

Kiitokset vierailijoille mielenkiinnosta ja keskusteluista. Vielä on kesää jäljellä ja  viljelmän ehtii vielä mainiosti perustamaan kuluvan kauden aikana, joko avaimet käteen palveluna tai omatoimisesti istuttamalla.