Pakurin kysyntä kasvussa Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Juttu Maaseutukuriirissa 17.2.2020:

"Pakurikäävän viljelyyn perehdyttiin Löydön kartanossa Ristiinassa viime tiistaina. Tilaisuuden järjestivät Pro Pakuri Finland ry ja Mhy Mänty-Saimaa. Paikalla oli kolmisenkymmentä aiheesta kiinnostunutta metsänomistajaa. Keskustelu soljui..."

Lue lisää Maaseutukuriirin nettisivulta -> Pakurin kysyntä kasvussa Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Tiede luonto 1/2019 parantaako pakuri?

pakurikäävästä YLE:n sivuilla


Aasiassa on kova kysyntä kasvatetulle pakurille, mutta metsänomistajia epäilyttää, häviävätkö pakurin markkinat samalla tavalla kuin aikoinaan visakoivun. Riski houkuttaa silti sijoittajia, jotka ovat ostaneet koivikoita pakurin kasvatusta varten.
(Lue lisää linkistä)

Pakurikäävästä eri LEHDISSÄ

PRO PAKURI FINLAND RY MEDIASSA: Maaseudun Tulevaisuus -lehti, keskiviikko 19.7.2017: "Pakurin viljely kannattaa" (s.8) ja "Pakurin viljely saa heikkokuntoiset koivikot tuottamaan".19.7.2017 Maaseudun Tulevaisuus -lehden nettisivulla (yllä oleva juttu)

Pakuri kasvattaa tilipussia jo viidessä vuodessa - "Nyt kannattaa lähteä mukaan."

"Pakurin kaltaisen erikoistuotteen myynnistä voi saada tuloja nopeammin kuin puun metsäteollisessa käytössä." (Lue lisää linkistä)


8.9.2017 Nykypäivä - Verkkouutiset

Eduskunnan täysistunto keskusteli innokkaasti pakurikäävästä

"Eduskunnan perjantainen (8.9.2017) lyhyt täysistunto omistautui Olavi Ala-Nissilän (kesk.) lakialoitteelle, joka liittyy pakurikäävän verokohteluun. Koivun yleistä tuhoajasientä on ryhdytty maailmalla käyttämään superfoodina.

Aloite mahdollistaa pakurikäävän laajan ja ammattimaisen keräämisen verokohtelun metsätalouden osana. Myös lakkakääpä, kuusenkerkkä, pökkelökääpä, silkkivyökääpä, osterivinokas ja koivuvinokas kuuluvat aloitteeseen." (Lue lisää linkistä)


1.8.2017 Kauppalehti

Yritysten pieni koko hidastaa luonnontuotteiden vientiä - "Jos toiminta halutaan juurruttaa markkinoille, on tehtävä yhteistyötä"

"Luonnontuotealan liikevaihto on kasvanut viime vuosina tasaisesti ja on nyt yli 300 miljoonaa euroa. Se on yhä pientä verrattuna moneen muuhun alaan, joilla yksittäisten yritysten liikevaihto voi olla samaa
luokkaa.

Yhä suurempi osa luonnontuotteista menee vientiin, ja alalle haetaan uusia markkinoita."

(Lue lisää linkistä)


31.7.2017 Kauppalehti

Erikoissienistä himoitaan vientituotetta Aasiaan - pakuri voisi olla hitti

"Metsissä viljeltävät sienet toisivat lisätienestiä metsänomistajille.

Suomen metsiä halutaan ryhtyä käyttämään vientiin menevien ruoka- ja erikoissienten viljelyyn. Luonnonvarakeskus (Luke) ja Itä-Suomen yliopisto selvittävät parhaillaan, miten Suomessa voitaisiin kasvattaa Aasian markkinoita kiinnostavia, terveysvaikutteisia sieniä."

(Lue lisää linkistä)